Goedkoop vliegen via Duitsland

Goedkoop vliegen via Duitsland naar een vakantiebestemming in Europa? Vanaf vliegveld Düsseldorf Weeze is goedkoop vliegen naar je vakantiebestemming heel goed mogelijk. Iedereen wilt zo goedkoop mogelijk op vakantie en daar zoveel mogelijk voor terug krijgen. Belangrijk is om niet alleen te kijken naar de kosten van je accommodatie maar ook naar de kosten van de vliegreis te kijken.

Vliegtaks

Met het invoeren van de vliegtaks in Nederland van maar liefst €28,58 per enkele reis (een retourtje dus bijna 60 euro!) kiezen veel mensen ervoor om niet via Schiphol maar om via Weeze te reizen. Buiten de vliegtaks om zijn de kosten voor het vliegveld, wat wordt doorberekend in je ticket, ook nog eens veel lager. Je bespaart daarom zo 100 euro per retourreis.

Goedkoop vliegen

Goedkoop vliegen kan door een budget maatschappij te boeken naar je vakantiebestemming maar je kan ook besparen op het vliegveld waar vandaan je vertrekt. Zo kan je in plaats van het vertrekken vanaf Schiphol naar je vakantiebestemming beter vertrekken vanaf een kleiner vliegveld zoals Rotterdam, Eindhoven of Groningen. Ook is een goede mogelijkheid om te vliegen via Duitsland. Zeker als je dicht bij de grens woont is goedkoop vliegen via Duitsland een goede mogelijkheid. En het scheelt dus echt veel geld door de vliegtaks.

Waarom is via Duitsland vliegen goedkoper?

Duitsland heeft andere belasting en milieu regels dan in Nederland waardoor vliegtuigmaatschappijen andere kosten hebben. Goedkoop vliegen via Duitsland is mogelijk omdat bijvoorbeeld vliegtaks anders is geregeld in Duitsland. Op dit moment is een vliegticket boeken naar je vakantiebestemming via Duitsland rond de 10-20 procent goedkoper dan een vliegticket boeken naar je vakantiebestemming via Nederland. Als je hier extra kosten van reizen vanaf trekt hou je meestal rond de 5-15 procent besparing over per ticket. Dit kan voor vakantiebestemmingen binnen Europa een besparing van 50 euro opleveren per ticket. Zeker als je met een grote groep op vakantie gaat is het geen ramp om vanaf een ander minder bekend vliegveld te vertrekken en op die manier is besparen door goedkoop te vliegen via Duitsland erg handig. Het beste vliegveld in Duitsland om goedkoop vanaf te vliegen is dan door de locatie wel Weeze.

Goedkoop vliegen via Duitsland vanaf Vliegveld Düsseldorf Weeze

Goedkoop vliegen via Duitsland kan het beste vanaf Vliegveld Düsseldorf Weeze. Dit vliegveld ligt net over de grens met Venlo en is goed bereikbaar met zowel de auto, trein alsmede het openbaar vervoer. Vliegveld Düsseldorf Weeze is van alle gemakken voorzien en brengt jaarlijks meer Nederlands dan Duitsers naar hun vakantiebestemming.