Vliegveld Weeze vervoert weer 1 miljoen passagiers

Voor het eerst sinds 2019 vervoert de luchthaven van Weeze weer meer dan 1 miljoen passagiers. Het diepe dal na corona lijkt achter de rug, al zegt Weeze Airport wel dat het op nog maar 85 procent van voor corona zit. Het passagiersrecord uit 2010 lijkt ver weg, maar is wellicht in de komende jaren haalbaar door de invoering van de Nederlandse vliegtaks.

De vooruitzichten voor 2023 zijn dan ook erg goed. Ryanair speelt handig in op de vraag door een extra toestel op vliegveld Weeze neer te zetten. Vier bestemmingen zijn toegevoegd, er wordt meer gevlogen op vijf andere bestemmingen. Ook gaat de Sunweb groep vluchten charteren naar vier Griekse eilanden en twee Turkse bestemmingen. Tailwind Airlines gaat het zelfde doen voor een Duitse touroperator.

De passagiersafhandeling gaat nog steeds zo vlot als altijd en verwacht wordt dan ook dat dit de komende tijd niet gaat veranderen. Het precieze aantal passagiers moet nog worden uitgebracht maar zal rond de 1.030.000 zitten. Goed nieuws dus voor vliegveld Weeze!